By continuing your navigation on https://events.msf-azg.be you agree to the use of cookies and similar technologies to ensure the nominal operation of the website (eg. maintain your connection).

Close

Dé uitdaging voor een fietser die graag klimt: Tour des Stations op 7/8/21, de Everest van de Alpen!

by Hugo Verbist

€ 681

raised so far. Fundraising target € 1,000

68%

Project
over

11

donations

Donate

Individual page

Share this fundraising page

Project
Donations
Blog
Comments

Waarom ligt dit project je nauw aan het hart?
Ik ben al jarenlang onder de indruk van de ongelooflijke inzet dat de Artsen Zonder Grenzen doen, kiezen om ver van huis in gevaarlijke & moeilijke omstandigheden mensen te verzorgen: onlangs hoorde ik nog een medewerkster in Palestina op de radio vertellen dat ze ondergronds moest gaan schuilen, en spijtig genoeg vorige week vernamen we het afschuwelijk nieuws van de dood van 3 medewerkers in Ethiopië. Ik hoop met dit project toch wat steun te geven, want elke gift kan wonderen doen.

Wat is je doel?
Een 5-tal jaar geleden heb ik mezelf overtroffen met een marathon uit te lopen, dat bracht toen meer dan 800 € op. Nu hoop ik mezelf opnieuw te overtreffen door de kaap van 1000€ en de kaap van 8800 hoogtemeters te halen! Info over deze zware ultrafondo fietstocht vind je op https://tourdesstations.ch/en/course/Wilt je nog iets toevoegen? Wil je een anekdote delen?

Vorige zondag werd de kaap van 500€ overschreden (heel veel dank hiervoor), en de kaap van 243 km gehaald (en heb ik getest met energiedrank & energiegel i.p.v. water & koekjes)! Eergisteren ontving ik het bevrijdend bericht dat de rit doorgaat (hing af van de coronacijfers & Zwitserse regering). Dus nog 16 keren slapen en het is zover...

See all

06/28/2021

Hugo Verbist

€ 181

See all
 • Hugo Verbist

  Teamcaptain

  08/15/2021

  Een week na de rit

  15/8/21: hierbij nog een laatste foto, ergens halverwege het parcours.

  Het project wordt eind augustus afgesloten, dus je hebt nog even om te sponsoren.  En dan verdwijnt definitief dit verhaal!

 • Hugo Verbist

  Teamcaptain

  08/09/2021

  De dag na de rit: afsluitend verhaal

  Tour des Stations Ultrafondo 7/8/21: dé sportieve fietsuitdaging van mijn leven, en tegelijk een sponsorproject voor Artsen Zonder Grenzen…met een vreemde afloop.

  Waar te beginnen, de dag na dit avontuur? Ik denk enkele maanden geleden, nadat de rit waar ik me oorspronkelijk voor ingeschreven had (Granfondo Stelvio) geannuleerd was omwille van corona. Ik had al enkele jaren zin in deze rit, en ons gezin ging snel akkoord om hiervoor een week op vakantie te gaan in Zwitserland.

  Dus begon mijn voorbereiding, elke week wat meer afstanden & hoogtemeters. Naar Hoei, wat later de provincies Henegouwen, Namen, Luik, en tenslotte Luxemburg: een 10-tal ritten van rond de 200 km en hoogtemeters tot meer dan 3000.

  En daar stond ik dan gisteren om 4 uur ’s ochtends aan het vertrek in Le Châble, tussen 600 andere avonturiers. Al snel de 1e col op, in het donker zag ik achter mij een sliert van witte lichtjes en voor mij als het ware een slang van rode lichtjes. Mijn maag protesteerde wel wat omwille van het vroege uur.

  En zo reden we het daglicht in, het peloton van in het begin was nu al veranderd in kleine groepjes die mekaar gewaagd waren. De rit verliep vlot: supporters schreeuwden ons moed in, we konden goed bijtanken in de bevoorradingen, en het weer was ideaal (niet te warm, veel wolken).

  Tot het weer rond 14 uur begon om te slaan: eerst wat lichte regen, later het groot geweld waarbij velen die geen regenbescherming bijhadden moesten schuilen in bushokjes of onder afdaken. Ik had ondertussen mijn regenkledij aangetrokken & bolde verder richting volgende top: Thyon 2000. Daar vernamen we dat de rit werd afgelast omwille van “te gevaarlijk”: mist & wegen overspoeld met zand & keien. We kregen er een beker soep en wat verder stond de bus op ons te wachten, ik besefte toen stilaan dat het een bruusk einde was van deze droom.

  En nu, de dag erna. Niet echt een kater, want ik heb toch een groot stuk van de rit kunnen rijden: 200 van de 252 km, 8000 van de 8848 hoogtemeters, 9 van de 10 cols. En zonet vond ik mijn gegevens over de rit terug op de webstek: 273e plaats op de 600 deelnemers, 56e in de reeks van de 110 50-plussers: toch fijn dat de organisatie dit nog in orde bracht.

  Heel veel dank aan iedereen die me steunde: ons gezin (soms wat gemor als ik om 5 uur op training vertrok en maar eerst ’s avonds thuiskwam), familie, vrienden, en tot slot de sponsors voor Artsen Zonder Grenzen!

  Mijn rugnummer & vele andere herinneringen neem ik mee voor de rest van mijn leven! De volgende uitdaging: joggen tussen de dorpsgenoten bij de stratenloop voor 11.11.11!

See all

Add a new comment

 • Gilbert en Paula - 08/09/2021

  Wij zijn heel trots op de sportieve prestaties van onze schoonzoon, op zijn moed en zijn niet aflatend doorzettingsvermogen.
  Veel respect en hartelijk gefeliciteerd, Hugo!
  👍🏼👏🏼👊🏼
  Knuffel ! 😘
 • Hugo - 07/22/2021

  Bedankt zuske! De voorbereiding verloopt vlot, ik kijk volop uit naar dit groots avontuur
 • Linda - 07/08/2021

  Jawade, trots op zo'n broer, hart op de juiste plaats en ook sportief hart!
  Succes daar in hoge bergen 👍👍
See all

We are Doctors Without Borders. An international medical organization, with hundreds of projects in more than 60 countries. Our teams do everything they can to treat victims of wars, disasters and epidemics.

To accomplish our mission, we act without any discrimination as to origin, religion, philosophy or political orientation. 99 % of our financing comes from individuals. That brings us an independence enabling us to allocate our help where it seems the most useful. We are neutral and we have a single interest in mind: that of our patients. To know more about our organization.

MSF adheres to the AERF (Association for Ethical Fundraising) code of ethics.

This adherence means that our donors, collaborators and employees are informed at least once a year of how the donated funds we receive are used.